Printer Friendly Version Korona virus – informacije @ 9 April 2020 11:52 AM

Odlukom Vlade Republike Srbije o zatvaranju svih graničnih prelaza za ulazak u Republiku Srbiju, od 19. marta 2020. godine, zatvaraju se svi granični prelazi za ulazak putnika u Republiku Srbiju – u međunarodnom drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju, kao i za ulazak preko graničnih prelaza za pogranični saobraćaj prema susednim zemljama.


Takođe, propisana je i zabrana sletanja i poletanja sa aerodroma u Republici Srbiji.


Državljanima Republike Srbije i stranim državljanima koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, a koji ulaze u Republiku Srbiju, radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 određuje se mera stavljanja pod zdravstveni nadzor na akutno respiratorno oboljenje izazvano virusom SARS-CoV-2 u trajanju od 14 dana (izolacija u kućnim uslovima) ili druga mera zdravstvenog nadzora utvrđena aktom ministra nadležnog za poslove zdravlja u skladu sa epidemiološkom situacijom, odnosno u cilju procene epidemiološkog rizika.


Lica koja ulaze u Republiku Srbiju, a kod kojih se uočavaju simptomi zarazne bolesti COVID-19, odmah se upućuju u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu u cilju daljeg sprovođenja propisanog postupka.


Molimo da se sa aktuelnim odlukama Vlade Republike Srbije i drugih državnih organa upoznate na internet adresi: https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/fp/covid19.