Printer Friendly Version Корона вирус – информације @ 9 April 2020 11:50 AM

Одлуком Владе Републике Србије о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију, од 19. марта 2020. године, затварају се сви гранични прелази за улазак путника у Републику Србију – у међународном друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама.

Такође, прописана је и забрана слетања и полетања са аеродрома у Републици Србији.


Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који улазе у Републику Србију, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19 одређује се мера стављања под здравствени надзор на акутно респираторно обољење изазвано вирусом SARS-CoV-2 у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима) или друга мера здравственог надзора утврђена актом министра надлежног за послове здравља у складу са епидемиолошком ситуацијом, односно у циљу процене епидемиолошког ризика.


Лица која улазе у Републику Србију, а код којих се уочавају симптоми заразне болести COVID-19, одмах се упућују у одговарајућу здравствену установу у циљу даљег спровођења прописаног поступка.


Молимо да се са актуелним одлукама Владе Републике Србије и других државних органа упознате на интернет адреси: https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/fp/covid19.