Printer Friendly Version Презентација Туристичке организације Београда у Сарајеву @ 12 September 2018 09:45 AM


           

Туристичка организација Београда, у оквиру промотивне кампање под слоганом „GoBelgrade“, 11. септембра 2018. године је у Сарајеву  представила туристичку понуду главног града, на којој је наглашен значај размене информација о туристичким потенцијалима и новим производима, као и заједничког наступа у тој области на трећим тржиштима.


Катарина Денчић из Туристичке организације Београда је истакла да је кампања „GoBelgrade“ по трећи пут у Сарајеву и да је циљ ове посете представљање амбијенталне целине и нових предстојећих манифестација у Београду, попут Међународног сајма туризма на који иначе долази велики број гостију из Босне и Херцеговине. Истакла је да су, статистички гледано, посетиоци из Босне и Херцеговине на четвртом месту по броју долазака, а на седмом по броју ноћења међу десет топ држава. Указала је да значајан допринос туризму доприноси директна авионска линија AirSerbia на релацији Београд-Сарајево.


Отправник послова а.и. Амбасаде Републике Србије у Сарајеву Дамир Ковачевић је овом приликом истакао да је презентација Туристичке организације Београда у Сарајеву,  уследила након сусрета градоначелника Београда, Сарајева и Загреба, на коме је управо разговарано о заједничкој туристичкој понуди три града, попут иницијативе за организовање заједничке међународне бициклистичке трке, као и о другим пројектима  који би повезали три града.


Скадарлију, као заштитни знак боемског и старог духа Београда, дочарала је глумица Љиљана Јакшић.