Printer Friendly Version СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ И ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ @ 19 February 2018 12:20 PM


Амбасада Србије у БиХ обележила је Дан државности и Дан Војске  Србије у хотелу „Европа“ у Сарајеву, 15. фебруара о.г.

 

 


Пријем је био посећен на изузетно високом нивоу од стране државе домаћина. Присуствовало је око 350 званица, међу којима су били и  председавајући Председништва БиХ, г. Драган Човић и члан Председништва, г. Младен Иванић, заменици председавајућег СМ БиХ, министри  М. Шаровић и В. Беванда, као и МИП БиХ И. Црнадак и министарка за људска права и избеглице С. Боровац. Били су присутни и чланови оба дома ПС БиХ, представници српских, хрватских и бошњачких политичких партија, директори најзначајнијих јавних установа и предузећа, начелници и представници општина из РС, представници дипломатског и војног кора у БиХ,  медији, као и бројни гости из читаве БиХ. Пријему је присуствовао митрополит Дабробосански, г. Хризостом и свештеници СПЦ.

 


Након интонирања химни БиХ и Србије (химну Србије отпевао првак опере Народног позоришта у Сарајеву, Марко Калајановић), гостима се обратио амбасадор С. Вукићевић, са говором у коме посебно истакнут висок ниво билатералних односа Србије и БиХ, наглашен интензитет политичког дијалога између званичника Србије и БиХ, у атмосфери отворености и поверења. Подвучена је сарадња и прогрес на плану економске сарадње Србије и БиХ, реализовани и пројекти у плану од обостраног интереса за обе земље у различитим областима.

 


Свечани пријем, уз коктел, протекао је у доброј и пријатељској атмосфери и био је медијски пропраћен. Утисци о свечаном пријему, како међу гостима, тако и у медијским извештајима, били су изразито позитивни и срдачни.