Printer Friendly Version Обележена 41. година од оснивања и рада Универзитета у Бања Луци @ 8 November 2016 11:33 AM

 

               Поводом Дана Универзитета у Бањој Луци, 7. новембра 2016. године организовано је више свечаности. Уприличен је пријем за ректоре и проректоре универзитета са којима бањалучки универзитет успешно сарађује, на којем присуствовали гости из Србије, Хрватске и Кине. 

 

 

            Том приликом организовано је и потписивање споразума о сарадњи између бањалучког и Универзитета у Новом Саду, чиме је и формално озваничен наставак дугогодишње успешне сарадње два универзитета. Споразум су потписали ректори проф. др Душан Николић и проф. др Милан Матаруга.
Обележавање Дана Универзитета, настављено је Свечаном академијом у Народном позоришту Р. Српске, приликом које је председник Владе Жељка Цвијановић истакла да успешан рад и квалитет Универзитета у Бања Луци, потврђују студенти сами, од којих до сада,34.000 стекло дипломе на основним, мастер и докторским студијама.

 

 

 

                  Свечаној академији су присуствовале бројне званице из јавног и политичког живота Републике Српске, међу којима су били академици, професори, народни посланици, министри у Влади РС, градоначелник Бањалуке и други.Пријему за ректоре и проректоре, потписивању споразума, као и свечаној академији у Народном позоришту РС, присуствовали су амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини Станимир Вукићевић и генерални конзул Владимир Николић.