Printer Friendly Version Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић у званичној посети Босни и Херцеговини @ 28 July 2016 10:34 AM

 

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић боравила је 25. јула 2016. године у Босни и Херцеговини,  у првој званичној посети након реизбора на функцију председнице Народне скупштине Републике Србије. Том приликом, сусрела се са  члановима колегијума оба дома Парламентарне скупштине  Босне и Херцеговине, председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем и председавајућим Председништва Босне и Херцеговине  Бакиром  Изетбеговићем.


Посета председнице Народне скупштине Републике Србије протекла је у радној и пријатељској атмосфери, а договорене су наредне активности, као што је потписивање Споразума о сарадњи парламентарних одбора за европске интеграције  и узвратна посета колегијума Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине  Србији. Састанци су били посвећени и разговорима о интензивирању сарадње у оквиру европских интеграција, борбе против тероризма, корупције, економске и привредне сарадње.


Оцењено је да су односи  стабилни, билатерална сарадња добра, и да отворена питања треба решавати у конструктивном дијалогу. У свим разговорима председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић истицала је да њена  посета шаље поруку Босни и Херцеговини да је један од кључних партнера Србији.