Printer Friendly Version Председник Владе Републике Србије Александар Вучић у Мостару разговарао са члановима Председништва БиХ 12. априла 2016. године @ 15 April 2016 08:46 AM

 

Током посете Мостару 12. априла 2016. Председник Владе Републике Србије Александар Вучић имао је одвојене билатералне сусрете са члановима Председништва БиХ, Бакиром Изетбеговићем, Младеном Иванићем  и Драганом Човићем.

У разговору са Бакиром Изетбеговићем говорило се о српско бошњачким односима, потреби за интензивирањем контаката, међусобним дијалогом и уклањању препрека ка стварању бољих односа.

Састанак са Младеном Иванићем био је посвећен  регионалним односима и положају српског народа у БиХ. Том приликом Александар Вучић оценио је да је стаблиност од кључног значаја за регион.

Сусрет са Драганом Човићем протекао је у разговорима о односима Србије и БиХ, Србије и Хрватске, приликом кога је изражена нада за боље разумевање односа и воље свих народа како би се односи унапредили за добробит будућих генерација.

Председеник Владе Александар Вучић у Мостару је одржао и краћи састанак са председницом Хрватске Колиндом Г. Китаровић, који је био посвећен развоју српско-хрватских односа. Такође, сусрео се и са амбасадорком САД у БиХ Морин  Кормак, са којом је разговарао о важним питањима у односима две земље и за цео регион.