Printer Friendly Version Учешће председника Владе Републике Србије Александра Вучића на свечаном отварању 19. Сајма привреде у Мостару 12 априла 2016. @ 14 April 2016 02:44 PM

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић учествовао је на свечаном отварању 19. Сајма привреде у Мостару 12. априла 2016. године . Том приликом упутио је позив државницима и привредницима региона на уклањање непотребних препрека међу државама овог дела Европе, и изразио спремност Србије да разговара о свему што оптерећује економске односе. Нагласио је да су све земље региона на путу европских интеграција, у процесу који ће свима донети добро. Истакао је да економски потенцијал лежи у  регионалној сарадњи, да је БиХ веома важан трговински партнер Србији, и да ће Србија учинити све да се економски и пријатељски односи међу земљама у овом делу Европе унапреде.

Након свечаног отварања мостарског сајма високи званичници  и гости Сајма посетили су  и штанд Србије. У делегацији Србије, коју је предводио председник Владе Александар Вучић, били су министар привреде Жељко Сертић,  шеф кабинета  и саветници председника Владе и амбасадор Србије у БиХ.