Printer Friendly Version Заједничка седница Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине, Сарајево 4. новембар 2015. @ 6 November 2015 10:16 AM

              У Сарајеву је 4. новембра 2015. одржана прва заједничка седница Владе Републике Србије и Савета министара БиХ, којом су председавали председник Владе Р. Србије Александар Вучић и председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић.
               На седници се разговарало о дефинисању конкретних корака и даљег унапређења односа и сарадње у областима економије, привреде, туризма, енергетике,  инфраструктуре, евроинтеграција, и у бројним другим областима од посебног значаја за укупне односе две земље и сарадњу и стабилност у  региону.
               Прва заједничка седница Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине изазвала је изузетно медијско интересовање. Резултирала је потписивањем 5 међудржавних докумената везаних за сарадњу у тражењу несталих лица, заштити животне средине, телекомуникацијама,  очувању моста Мехемед паше Соколовића и у области наменске индустрије. 

             Поруке мира и просперитета, стабилности и економске сарадње, као заједничке оцене председника Владе Р. Србије А. Вучића и председавајућег СМ БиХ Д. Звиздића издвојиле су се као мото заједничког сусрета.

             Председник Владе Р. Србије А. Вучић оценио је да се одржавањем заједничке седнице Владе Србије и Савета министара Босне и Херцеговине шаље порука да две земље решавају проблеме и заједнички гледају у будућност, као и да се заједничким деловањем и усклађивањем односа у многим областима могу постићи значајни и конкретни  резултати.
         Председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Д. Звиздић, са идентичним ставом по питању будућих односа две земље, истакао је симболички, али и конкретан значај заједничке седнице, који ће водити ка учвршћивању досадашње сарадње, али и  интензивнијем успостављању нових видова веза   између две земље у свим областима.