Printer Friendly Version АМБАСАДОР СРБИЈЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ ПОСЕТИО МИНИСТРА ФИНАНСИЈА И ТРEЗОРА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ВЈЕКОСЛАВА БЕВАНДУ 27.МАЈА 2015. @ 29 May 2015 08:01 AM

 

                       

 

                Амбасадор Републике Србије у БиХ Станимир Вукићевић посетио је заменика председавајућег Савета министара  и министра финансија и трезора Босне и Херцеговине Вјекослава Беванду, 27. маја 2015., и том приликом разговарао  о економским билатералним односима две земље.Током сусрета, заједнички је оцењено да је сарадња две земље у овој области на узлазној путањи, као и да се простор  за јачање економске сарадње све више отвара. 

                 Разговор је био посвећен и европском путу обе земље, при чему је наглашено да регионална сарадња треба да представља приоритет и Србији и БиХ. Истакнута је потреба за реализацијом регионалних пројеката у изградњи железничке и путне инфраструктуре, области заштите животне средине и енергије.

           Једна од тема састанка је била посвећне и припремама за наредни наставак преговор везаних за сукцесију ДК имовине бивше СФРЈ, када ће домаћин бити БиХ.