Printer Friendly Version НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ДОПИСНИКЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ @ 27 May 2015 08:07 AM

               Канцеларија за сарадњу са дијаспором Града Ниша и Медиа и реформ центар Ниш, у сарадњи са Нишвил џез фестивалом, позивају дописнике из дијаспоре да учествују у наградном конкурсу. Ово је  прилика да учесници конкурса домаћој јавности и дијаспори широм света представе свој рад, као и  да остваре учешће на Нишвил џез фестивалу, који се од 13. до 16. августа 2015. године одржава у  Нишу. Награђени дописници извештаваће на српском језику за дијаспору и на званичном језику земље  у којој живе.

               Циљ конкурса је да се домаћој јавности приближе дешавања која се организују у дијаспори, као  и да се у дијаспори и иностранству извештава о збивањима у матици, конкретно, о Нишвил џез  фестивалу.

              За пријаву је потребно послати објављен чланак са извештајем о некој манифестацији у  организацији наше дијаспоре на српском или енглеском језику, и попуњен формулар који можете наћи oвде.

Награде:

- смештај у Нишу током Нишвилле Јазз Фестивала (13–16. август), прес-пропуснице и симболичне награде за прва      три места;
- прес-пропуснице и симболичне награде за четврто, пето и шесто место.

             Најбољи чланци биће објављени у билтену Канцеларије за сарадњу са дијаспором Града Ниша за јул 2015. Свих шест награђених дописника из дијаспоре биће учесници округлог стола са темом Извештавање о дијаспори и матици, који ће се одржати за време Нишвил џез фествала 2015.

Пријаве са потребном документацијом слати електронским путем на адресу: dijaspora.ni@gmail.com