Printer Friendly Version AMБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ СТАНИМИР ВУКИЋЕВИЋ ПОСЕТИО МИНИСТАРКУ ОДБРАНЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ МАРИНУ ПЕНДЕШ 27.АПРИЛА 2015. @ 30 April 2015 11:46 AM

Током сусрета, заједнички је оцењено да је сарадња две земље у овој области на високом нивоу, посебно у домену школовања кадрoва ОС на Војној академији Војске Србије, те развој регионалних центара за обуку, где је закључено да МО БиХ и МО Србије настављају са едукацијом и школовањем припадника оружаних снага две земље.

Поред тога, развогор је био посвећен и процесу евроатланских интеграција, приступања БиХ Акционом плану за чланство (MAP). Такође, било је речи и о учествовању у УН-овим мировним мисијама. Као посебан акценат истакнута је  опредељеност Србије и БИХ за формирање Балканских медицинских снага, које би у случају природних катастрофа и несрећа, могле заједнички да делују.

Амбасадор С. Вукићевић истакао је и значај безбедности држава у региону у оквиру билатерaлних договора, нагласивши важност укључивања свих земаља у региону, у циљу сузбијања тероризма, илегалне имиграције људи и организованог криминала.