Printer Friendly Version АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У БИХ ПОСЕТИО ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕГ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БИХ ШЕФИКА ЏАФЕРОВИЋА 31 МАРТА 2015. @ 1 April 2015 11:22 AM

 

       Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић посетио је 31. марта 2015. председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Шефика Џаферовића.
           Током сусрета размењене су информације о актуленој политичкој ситуацији у БиХ и региону, посебно у процесу успостављања власти на свим нивиома у БиХ, као и  о процесу евроинтеграција. На састанку је заједнички  оцењено да је унапређење и развијање регионалне  и билатерлане сарадње од кључног значаја, у циљу решавања свих отворених питања.
            У контексту еворинтеграција, председавајући  Шефик Џаферовић информисао амбасадора Вукићевића о новој иницијативи ЕУ за БиХ, као и активностима које БиХ предузима како би европски пут БиХ био деблокиран. Током разговора посебно је истакао важност унапређења економске сардње, оценивши да она представља стварно мерило односа две државе.