Printer Friendly Version ПОСЕТА АМБАСАДОРА СРБИЈЕ У БИХ, СТАНИМИРА ВУКИЋЕВИЋА БАЊА ЛУЦИ 30.МАРТА 2015. @ 1 April 2015 11:19 AM

             Амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини, Станимир Вукићевић, посетио је 30.03.2015.  Бања Луку и сусрео се  са председником  Републике Српске Милорадом Додиком, председницом Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министром индустрије, енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петром Ђокићем.

         Као главна тема састанка са председником Републике Српске Милорадом Додиком, издвојила се реализација активности предвиђених Споразумом о специјалним и паралелним везама, са фокусом на детаље у вези са одржавањем предстојећег састанка Савета за спровођење Споразума. Такође, том приликом раземењена су мишљења о актуелној политичкој и економској ситуацији у Репулици Српској.  

 

                 Састанак амбасадора Србије у БиХ Станимира Вукићевића са председницом Владе Републике Српске Жељком Цвијановић, био је посвећен припремама за одржавање наредне заједничке седнице влада Републике Српске и Републике Србије, која се реализује у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама. Саговорници су разменили мишљење и о актуленим политичким и економским темама у Републици Српској и региону, процесу ЕУ интеграција, унапређењу економске сарадње и реформама које је Влада Републике Српске започела у 2015. 

 

               Током састанка са министром индустрије, енергетике и рударства, Петром Ђокићем, разговарано је о могућности унапређења привредне сарадње Републике Србије и Републике Српске.

           Амбасадор Вукићевић и министар Ђокић разменили су информације о активностима и намерама компанија из Републике Србије, која део својих пословних планова реализују и у Републици Српској. Оцењено је да Република Српска има добар пословни амбијент, као и да компаније из Републике Србије, попут „Нафтне индустрије Србије“, остају са седиштем у Републици Српској и настављају са радом у пуном капацитету. Такође је закључено да простор за унапређење сарадње постоји, те да ће министарство и амбасада пружити максималну помоћ у реализацији конкретних пројеката.
         Свим наведеним састанцима присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић.