Printer Friendly Version АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ СТАНИМИР ВУКИЋЕВИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ГОРАЖДЕ 10. ДЕЦЕМБРА 2014. ГОДИНЕ @ 15 December 2014 10:05 AM

               

                 Амбасадор Републике Србије Станимир Вукићевић, у пратњи конзула Чедoмiра Лабуса, посетио је 10. децембра 2014. године општину Горажде, где је са начелником Мухамедом Рамовићем и његовим сарадницима, разговарао o потенцијалима Оштине, досадашњој сарадњи, као и о перспективама њеног проширења, сарадње компанија из Горажда са компанијама из Србије.

                 У разговору са представницима Општине, амбасадор С. Вукићевић истакао је да је општина Горажде веома успешна и без међуетничких и међуентитетских оптерећења. Указао је да представља економски центар који има јако добре везе са Србијом и да је у обостраном интересу да се та сарадња, посебно у области економије, још више продуби.  Овом приликом амбасадор је посетио фирме Bekto Precisa и Prevent.
                 Начелник Општине  М. Рамовић  је нагласио да Горажде има изразито добру сарадњу са Србијом, посебно када је у питању  прекогранична сарадња, која је у прошлој години била изражена кроз заједничке пројекте са Општином Пријепоље, финансирана средствима IPA програма, у области екологије и туризма. Посебно је истакао одличну сарадњу коју привредници из Горажда имају са компанијама из Србије, и која ће се и у будућности учвршћивати.