Printer Friendly Version ДЕЛЕГАЦИЈА АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ ПОСЕТИЛА ТРЕБИЊЕ 18.НОВЕМБРА 2014. ГОДИНЕ @ 19 November 2014 03:05 PM

 

         

             Aмбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговни, са делегацијом Амбасаде, 18. новембра 2014. године посетио је град Требиње, где је са градончелником града и начелницима општина и градова Источне Херцеговине разговарао  о сарадњи са Србијом у сферама привреде, туризма и друштва.
          У разговору са представницима источно-херцеговачке регије,  амбасадор С. Вукићевић истакао је да је циљ састанка био потенцијално проширење сарадње са матицом Србијом и нагласио да постоји перспектива за сарадњу, као и да Србија и Република Српска већ одавно имају присне везе у друштвеном и економском смислу. У том правцу могу се покретати нове иницијативе и пројекти за повезивање партнера из Требиња са партнерима из Србије. Издвојио је да су најперспективније области за сарадњу везане за прехрамбену индустрију и области туризма и виноградарства.
            Градоначленик Требиња С. Вучуревић изразио је задовољаство посетом амбасадора Србије и нагласио да је интересовање за привредном, културном и социјалном сарадњом и повезивање Србије са Требињем и градовима Источне Херцеговине показатељ да има простора за  развијање приснијих односа Републике Србије и овог региона у Р. Српској.