Printer Friendly Version ДАНИ СРПСКЕ КУХИЊЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ @ 24 September 2014 09:24 AM

       

          У организацији Привредне коморе Србије и уз подршку Амбасаде Републике Србије у Босни и Херцеговини, у ресторану "Кнез" у Источном Сарајеву 20. и 21. септембра 2014. године, одржана је манифестација "Дани српске кухиње", на којој су се својим широким асортиманом и гастрономском понудом представили реномирани београдски ресторани "Златни бокал" и "Табор". Овим догађајем започета је реализација пројекта представљања националних кухиња, који за циљ има јачање привредних веза у региону.

     Осим кулинарске и гастрономске презентације, овом приликом успостављене су основе будуће сарадње наведених ресторана, и истакнута спремност да се у области угоститељства и туризма, јачају односи и везе не само између Србије и Босне и Херцеговине, већ и у читавом региону.

      Манифестацији "Дан српске кухиње", присуствовало је преко 150 званица, а  свечано ју је  отворио Амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини г. Станимир Вукићевић.