Printer Friendly Version Председник Републике Србије Томислав Николић заједно са председницима Хрватске, Црне Горе и председавајућим Председништва БиХ потписао Декларацију о несталим лицима у Мостару 29. августа 2014. године @ 3 September 2014 08:18 AM

Декларацију о улози државе у решавању питања несталих услед оружаних сукоба и злоупотребе људских права, потписали су у Мостару, 29.августа 2014. године, председник Републике Србије Томислав Николић, Хрватске Иво Јосиповић, Црне Горе Филип Вујановић и председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Тим документом државе су потврдиле преданост решавању питања особа несталих услед оружаног сукоба и повреда људских права у оквиру одговорности државе да осигура трајни мир и унапреди сарадњу и помирење у демократским друштвима која подржавају и штите људска права.

На церемонији потписивања Декларације, председник Републике Србије Томислав Николић истакао је да Србија никада неће одустати од потраге за несталим лицима нити од захтева да се одговорни процесуирају и санкционишу и указао на снажну опредељеност Србије за савесно и одговорно решавање судбине несталих, не обазирући се на националну и верску припадност, као и очекивање да исти приступ искаже и са других страна.