Printer Friendly Version Стручна пракса у Министарству спољних послова Републике Србије @ 12 December 2013 01:45 PM

У складу са настојањима да се унапреди стручно усавршавање студената и постдипломаца Републике Србије, усвојен је нови Правилник, којим се уређују услови и оквир за обављање стручне праксе у земљи и иностранству под окриљем Министарства спољних послова.
Стручна пракса је део посебног Програма стручног усавршавања и оспособљавања и спроводи се према потребама и могућностима Министарства спољних послова, сходно предлозима организационих јединица и дипломатско-конзуларних представништва Р. Србије, и подразумева непосредно упознавање са пословима из делокруга Министарства и државне управе.
  За обављање стручне праксе, која траје најмање две недеље а најдуже шест месеци, могу да се пријаве пунолетни држављани Републике Србије, који су студенти основних студија, дипломци или студенти последипломских студија на факултетима у Р.Србији или иностранству, а нису у сталном радном односу.
  Заинтересована лица треба да поднесу одговарајућу молбу за обављање стручне праксе најмање два месеца пре планираног почетка праксе, пријаву (добија се у Амбасади Републике Србије у Сарајеву) као и фотокопију важеће личне карте или пасоша Републике Србије, биографију и потврду факултета о студијама и просечној оцени.
Лице које обавља стручну праксу нема право на новчану накнаду или другу имовинску корист за стручну праксу. Министарство и дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије не сносе путне трошкове, трошкове осигурања, смештаја и исхране, као ни друге трошкове у вези са обављањем стручне праксе, осим ако другачије није предвиђено.
За додатне информације сви заинтересовани могу да се обрате Амбасади |Републике Србије у Сарајеву, електронском поштом, лично или путем телефона, сваког радног дана од 09,00 до 13,00 часова.